U S V A  2 / 2 0 0 8

Lataa numero 2/2008 täältä

Kansi: Cassandra Tiensivu / IStockphoto.com
Koko: 2,2 Mt
Sivuja: 51
Julkaisupäivä: 14.7.2008
Kirjoittajat: Satu Grönroos, Boris Hurtta, Jussi Katajala, Katriina Laslo, Elli Leppä, Heikki Nevala, Marketta Niemelä, Juri Nummelin, Sari Peltoniemi, Marika Riikonen, Christine Thorel ja Saana Tykkä
Kuvittajat: Carita Forsgren, Tytti Heikkinen

Usvan satunumero tarjoaa kolmetoista satua aikuiseen makuun. Satujen kirjoittajina ovat Satu Grönroos, Boris Hurtta, Jussi Katajala, Katriina Laslo, Elli Leppä, Heikki Nevala, Marketta Niemelä, Juri Nummelin, Sari Peltoniemi, Marika Riikonen, Christine Thorel ja Saana Tykkä.

Satujen modernisaatioissa laitetaan uusiksi Tuhkimon, Punahilkan ja Saapasjalkakissan tarinat, ja eläydytään vanhojen suomalaisten kansantarujen maailmaan. Lohikäärmeiden ja noitien lisäksi mukana on myös aivan uusia satuhahmoja kuten Miskupuusku ja Pyryharakka. Perinteisen prinsessasadun lisäksi tutustutaan myös arkipäivän prinsessoihin, jotka kilvoittelevat paremmasta paikasta työelämässä. Sadut on kirjoitettu aikuisille. Lapsille lukeminen omalla vastuulla!

Mukana myös Mike Pohjolan kertomus oman kirjan syntyprosessista. Lehden kuvittajina ovat Carita Forsgren ja Tytti Heikkinen.