U S V A  2 / 2 0 1 0

Lataa numero 2/2010 ilmaiseksi täältä.

Sivumäärä:
Ilmestymispäivä:
Novellit:

Usva 2/2010 on omistettu Kirjoita kirjoittamisesta -kilpailulle, ja siinä julkaistaan osa menestyneistä novelleista.

Jaana Lehtiön Todellinen kirjoittaminen on futuristinen sukellus aikaan ja paikkaan, jossa kirjoittaja ja kirjoituskone ovat yhtä. Novellin kertoja on menestyvä kirjoittaja, jolle kuitenkin tulee ongelmia luomistyönsä ja identiteettinsä kanssa. Niko Peltosen Niin oli kirjoitettu on tunnelmaltaan tiivis novelli nuorukaisesta, joka tekee esitelmää tunnetusta, eristäytyneestä kirjailijasta. Spekulatiivisia elementtejä hienovireisesti yhdistelevä tarina on rakennettu taitavasti. Tomi Jänkälän Alaston salissa parodioi sekä saramagolaista pisteetöntä kirjoitustyyliä että harrastajakirjoittajan pyrkimyksiä menestykseen. Timo Männikön Oh my darling on yllättävä, tiivis novelli kahdesta saman päivän uutisesta ja tapahtumasta, jonka merkitys aukenee uutisten kautta.

Terhi Tarkiaisen Kerrospaha valottaa lukijalle päähenkilöiden luonnetta muuttua eläviksi, omatahtoisiksi olennoiksi. Jenni Hirvosen Mykkä kertoo tarinasta, joka haluaa tulla kirjoitetuksi kirjoittajan pyrkimyksistä välittämättä. Akseli Heikkilän Minulla on rock-juttu kirjoitettavana kuvaa toimittajan arkea ja haaveita.

Lisäksi julkaistaan Noora Niemelän kolumni Sanoja piipunsuusta.

Kilpailumenestyjien lisäksi numerossa on myös paljon muuta kirjottamiseen liittyvää luettavaa. Tuomas Saloranta pohtii faktaa ja fiktiota myllyttävässä novellissaan Aina voi tiivistää muokkaamisen vaikeutta. Piia Tirronen osallistui NaNoWriMoon ja kertoo tapahtumasta ja sen merkityksestä kirjoittajalle. Esittelyssä on kaksi kirjoittajaopasta sekä uutuuskirjoja. Toinen puolikas menestyneistä novelleista julkaistaan Kosmoskynässä 3/2009.