U S V A  3 / 2 0 1 0

Lataa numero 3/2010 ilmaiseksi täältä.

Kirjoittajat: Samuli Antila, Markus Harju, Tomi Jänkälä, Jussi Katajala, Siria Kohonen, Markus Koskimies, Saara Kuha, Venla Lintunen, Päivi Loimala, Tiina P, Tuomas Saloranta, Tarja Sipiläinen.

Usva 3/2010 on tehty yhteistyössä kirjoittamiseen erikoistuneen Paperiarkki-foorumin kanssa, ja numeron teemana on musiikin inspiroimat tarinat. Novellien jujuna on jokin spekulatiivinen elementti tai poikkeuksellinen näkökulma todellisuuteen. Novelleja työstettiin foorumilla kevään 2010 aikana. Yllättäen ulkonäköpulmat sekä todellisuutta muokkaavat keksinnöt nousivat keskeisiksi tarinoita yhdistäviksi motiiveiksi

Siria Kohosen Yövieras on todellisuuden rajoja jännittävällä tavalla venyttävä tarina. Yön hämärinä tunteina voi kodistaan löytää seinään naulatun miehen.

Rakkaus inspiroi monia numeron kirjoittajia. Päivi Loimalan Saarenmaan valssi on romanttinen balladi pojasta, joka tapasi tytön - mutta tämä tanssi sujuu leikiten vain jos poika ei kysele liikoja. Saara Kuhan Keijukainen on tarina Samsonista, joka rakastuu palavasti täydelliseen tyttöön. Tämäkään suhde ei etene ilman perin yllätyksellisiä karikkoja.

Venla Lintusen Muovielämää kuvaa nimensä perusteella muoviseksi muuttunutta elämää - mutta syynä onkin hyvin ilmeinen seikka. Tarja Sipiläinen vie lukijan kuuluisan laulajadiivan matkaan novellissaan Tähdenlento. menestyksellä on hintansa. Markus Koskimiehen Pirunmalja esittelee lukijalle hauskan seuraleikin, jossa panoksena on perin korvaamattomia asioita.

Samuli Antilan Kimalainen on jännittävä dekkari musiikkikappaleesta, joka osoittautuu hyvin vahingoittavaksi. Kenen syy se on, mistä on kyse?

Historiaa luotsaavat Jussi Katajalan Asturias, jossa kaksi tarinaa kietoutuu toisiinsa, sekä Markus Harjun Saarnamies, jonka päähenkilö Vento tekee kohtalokkaan erehdyksen ja katsoo mystistä Saarnamiestä silmiin.

Naisnäkökulmaan tartutaan myös hanakasti. Tuomas Salorannan Joelta tullut kuvaa herkästi nuoren naisen rakkaudennälkää ja kasvua. Tomi Jänkälän Karmeat kannut ottaa kantaa ulkonäkökysymyksiin ratkiriemukkaalla tavalla, ja laittaa lukijan hytkymään silikonien tahdissa.