U S V A  4 / 2 0 0 7

Lataa numero täältä

Kansi: IStockphoto.com: Jonesmarc
Koko: 1,1 Mt
Sivuja: 45
Julkaisupäivä: 31.12.2007
Kirjoittajat: Tapani Bagge, Anne Leinonen, J.K. Miettinen, Helena Numminen, Tiina Raevaara, M.G. Soikkeli, Saana Tykkä

Usva 4/2007 kutsui koolle tekstejä, joihin tavalla tai toisella liittyvät hyönteiset. Numero on vierailevan päätoimittajan Petri Salinin kokoama. Pääkirjoituksessa hän kertookin scifin ja fantasian suhteesta hyönteisiin ja havainnostaan, että tässä kokonaisuudessa hyönteiset kytkeytyvät mielenterveyteen ja sen järkkymiseen. Soppaan on keitetty mukaan kotoisia kärpäsiä ja perhosia, mystisiä sudenkorentoja, toteemieläimeksi nimetty heinäsirkka, verenhimoisia punkkeja ja raatojen seurassa viihtyviä kovakuoriaisia

Dekkaristina ja jännityskirjailijana tunnettu monitaituri Tapani Bagge rakentaa veijaritarinan verovirkailijasta, jonka selkeä elämä menee sekaisin, kun hän tapaa puistossa tuntemattoman miehen.

Saana Tykän Sisko on tekohas ja tiivis tarina pojasta, jonka perhettä on kohdennut tragedia, ja talosta, joka hengittää ja huokailee salaisuuksien myötä. Tiina Raevaaran Sudenkorento kertoo nimensä mukaisesti sudenkorennoista ja niiden tutkijasta, joka kohtaa suolla muutakin kuin vain korentoja.

Hörp slurps verta! on Helena Nummisen hyvin todentuntuinen kertomus ajankohtaisesta vaarasta, punkeista, ja niiden tunkeutumisesta meidän ihmisten arkeen. J.K. Miettisen Lapsellinen. Onnellinen sijoittuu lähitulevaisuuteen ja kertoo raadollisesti päämäärästä ja keinoista, jotka ovat vähintään kyseenalaisia.

M.G. Soikkelin Jumala, jumala, näytä sarves’ vie lukijansa parvien, rytmien ja massojen maailmaan. Novellissa metsästetään Korentoa, jonka havaitseminen on perin vaikeaa. Tämän novellin luettuaan alkaa tavallista ihmiselämää katsella uusin silmin, erilaisia vinkkejä ja merkkejä etsien. Numeron päättää Anne Leinosen parisuhdedraama Todelliset kasvot, jossa kuoriaiset ja muut mönkijät ja afrikkalainen naamio ovat merkittävässä roolissa.