U S V A  4 / 2 0 1 0

Lataa numero 4/2010 ilmaiseksi täältä.

Usva 4/2010 on omistettu lyhytnovellikilpailun parhaimmistolle. Tuomas Saloranta on toinen kisan kaksoisvoittajista. Hänen novellissaan Nuori mies nimetön kohtaavat Terminator ja toinen maailmansota. Avaruusloinen taas antaa uusia merkityksiä scifi-klassikkoelokuvalle Alien.

A.C. Rossin kahden tuomarin suosikiksi noussut Ruumis on hulvatonta uuskummaa, jossa lapsuuden automatkojen laskemisleikit saavat kokonaan uudenlaisen merkityksen. Marissa Janhusen Kauniit vihreät pilvet on tunnelmaltaan vahva, maagisrealistinen dystopia.

Anna Maliselta palkittiin kaksi novellia. Viti on päiväkirjamuotoa hyödyntävä fantastinen rakkaustarina, kun taas Kimmo tunnelmoi työmaaromantiikan ja kansanperinteen kummajaisten kanssa.

Heikki Nevalan Kevättä ei voi estää maalaa lukijan silmien eteen dystooppisen kuolleiden kansoittaman maailman. Petteri Hannilan Isoäiti on tunnelmallinen, fantastinen kuvaus suvun mukana kulkevasta perinnöstä. Rauha Kejosen Mies ja hevonen on hienoa, eroottisesti latautunutta proosaa.

Kilpailu järjestettiin 2010 keväällä, ja se sai tukea Alfred Kordelinin säätiöltä. Novellikilpailun tuomareina toimivat Irma Hirsjärvi, Sari Peltoniemi, Tiina Raevaara, Liisa Rantalaiho ja Petri Salin.