Usvan kirjoittajaleirit

Spekulatiivista fiktiota julkaiseva Verkkolehti Usva perustettiin vuonna 2005, ja sen oheisena toimintana syntyi vuonna 2007 kirjoittajaleirit. Kokoontumisten pitopaikkana on Ristiinassa sijaitseva Anne Leinosen kulttuurikoti, keskellä metsää, joen rannalla.  Kesäleiri on kooltaan ja kestoltaan isoin ja pidetään usein heinäkuun loppupuolella. Talvisin on pienempiä leirejä, toisinaan tietyn teeman ympärille järjestettynä.

Usvan leirit ovat luonteeltaan vertaistukeen perustuvia kokoontumisia. Kirjoittajat tulevat leirille verkostoitumaan, saamaan palautetta teksteistään, ideoimaan ja kirjoittamaan. Varsinaista opetusta ei ole, mutta läsnäolijat saattavat innostua pitämään spontaaneja esitelmiä tai alustuksia. Osallistujat saattavat olla jo urallaan edistuneitä kirjailijoita tai vasta kirjailijuudesta haaveilevia kirjoittajia, mutta kaikkia yhdistää intohimo spekulatiiviseen fiktioon.

Leirille osallistumisesta ei peritä maksua. Jokainen maksaa omat matka- ja ruokakustannuksensa.

Kuvaus kesäleiristä Routakodon blogissa.

Leirille otetaan pääasiassa spekulatiivisen fiktion kirjoittajia – tieteiskirjallisuuden, fantasian ja kauhun tekijöitä. Vuosittain mukaan otetaan muutamia uusia leiriläisiä. Parhain tapa päästä mukaan on laittaa sähköpostia osoitteeseen usvazine@gmail.com ja esittäytyä.