URS: Kultainen antologia

Siivu kotimaista sf/f-kirjoittamisen historiaa!

Luettavissa pdf-muodossa tästä

Kokoelman ovat toimittaneet Saara Henriksson ja Shimo Suntila.
Uusrahvaanomainen spekulatiivinen fiktio: Kultainen antologia. Penelope-kustannus 2021


Keväällä 2021 tuli kuluneeksi kymmenen vuotta ensimmäisen painetun URS-antologian ilmestymisestä. Penelope-kustannus juhlistaa merkkipäivänä julkaisemalla PDF-muodossa liikkeen Kultaisen antologian

Uusrahvaanomainen spekulatiivinen fiktio (URS) oli perinteistä tai modernimpaa genrekirjallisuutta: scifiä, fantasiaa, kauhua, avaruusseikkailuja, miekkamagiaa. Se ei pyrkinyt olemaan valtavirta- tai jopa korkeakirjallisuutta, vaan halusi viihdyttää lukijoitaan ”seikkailuilla ja oudoilla tarinoilla kuvitteellisista maailmoista tai tuntemamme maailman hämäriltä rajapinnoilta”.


Tavoitteensa URS pyrki saavuttamaan julkaisemalla pienkustanteita tai ilmaiseksi ladattavia PDF-julkaisuja. Linja valittiin tietoisesti, välittämättä perinteisistä kustantamoista tai kustannusmaailman lainalaisuuksista. Vuosien varrella liikkeeseen osallistui kymmeniä kirjoittajia. Nyt tämän liikkeen tarina kerrotaan ensimmäistä kertaa yhtenäisenä esityksenä. Mukaan on valittu kahdeksalta keskeiseltä kirjoittajalta heidän uusrahvaanomaisimmat novellinsa. Viihtykää!


Vastaa