Kirjoituskilpailun finalistit on valittu

Kulttuuriyhdistys Korpin ja Verkkolehti Usvan Lintu-aiheiseen kirjoituskilpailuun tuli määräaikaan mennessä 96 novellia. Kilpailun tarkoituksena oli etsiä spekulatiivisia tarinoita, joissa tavalla tai toisella on mukana lintu. Novellin genrevalikoima vaihteli maagisrealistisesta lähestymistavasta tulevaisuudenkuviin ja omiin fantasiatodellisuuksiin. 

Tarinoissa esiintyneet linnut olivat enimmäkseen todellisia lajeja, vaikka joissakin tarinoissa kehiteltiin mytologisia lintuja, tai lintu oli jotakin muuta kuin eläin. Tulevaisuus pohditutti kirjoittajia: monissa novelleissa maailma oli kokenut pandemian tapaisen mullistuksen, minkä seurauksena ihmiskunta eli tyystin erilaisessa ympäristössä. Lintujen katoaminen tai joukkotuho olivat toistuvia teemoja, samoin ihmisen sielun ja lintujen välinen yhteys. Linnut olivat usein kuoleman ja tuhon sanansaattajia, joskus myös toivon ja uuden elämän. 

Kilpailun esiraati, Anne Leinonen ja Satu Piispa-Hakala, valitsivat joukosta jatkoon 10 novellia  nimimerkeiltä Aavikkomanteri, HyplaWee, koirakuu, kukkuu, Markka, Paasi, Pullopostia, Rautiainen, Tiisalma, Torni.

Lopullisen päätöksen voittajista tekee tuomaristo, johon kuuluvat kirjailijat Hanna Morre Matilainen, Merja Mäki, Anni Kuu Nupponen ja Satu Piispa-Hakala.

Vastaa