LINTU-KIRJOITUSKILPAILUN VOITTO TONI SAARISELLE

LEHDISTÖTIEDOTE 9.7.2022

Kulttuuriyhdistys Korpin ja Verkkolehti Usvan spekulatiivisen fiktion kirjoituskilpailu on ratkennut. Kilpailussa etsittiin lintuteemaista tieteis-, fantasia- tai kauhunovellia.

Kirjoituskilpailun voittajaksi valittiin Toni Saarisen novelli Herra Swanin sanoja siivekkäille. Novellin jännite, käännekohdat ja tarina olivat voimallisia, ja ideaa kuvattiin tuoreeksi. Novellin kieltä kiilteltiin soljuvaksi ja vaivattomaksi. 

Lisäksi kisassa jaettiin neljä kunniamainintaa.

Hanna Ristolainen: Ylin kerros

Tuula Aikioniemi: Kolmen käden taputus

Noira Martiskainen: Tietämisen tapoja

Satu Leisko-Järvinen: Satu Para-linnusta (selkonovelli)

Kilpailuun osallistui 96 novellia. Yleiskuva novellikisan sadosta oli synkkä: mukana oli paljon sotaa, kuolemista, ekologista katastrofia ja menetystä kuvaavia novelleja. Tarinoissa esiintyneet linnut olivat enimmäkseen todellisia lajeja, vaikka joissakin tarinoissa kehiteltiin mytologisia lintuja, tai lintu oli jotakin muuta kuin eläin. Tulevaisuus pohditutti kirjoittajia: monissa novelleissa maailma oli kokenut pandemian tapaisen mullistuksen, minkä seurauksena ihmiskunta eli tyystin erilaisessa ympäristössä. Lintujen katoaminen tai joukkotuho olivat toistuvia teemoja, samoin ihmisen sielun ja lintujen välinen yhteys. Linnut olivat usein kuoleman ja tuhon sanansaattajia, joskus myös toivon ja uuden elämän tuojia. 

Kirjoituskilpailun esiraadissa olivat kirjailijat Anne Leinonen ja Satu Piispa-Hakala. Varsinaisessa tuomaristossa olivat mukana kirjailijat Hanna Morre Matilainen, Merja Mäki, Anni Nupponen ja Satu Piispa-Hakala. 

Voittajanovellit on luettavissa myöhemmin julkistettavassa Kulttuuriyhdistys Korpin novelliantologiassa. Kisan parhaimmistoa tullaan julkaisemaan verkkolehti Usvan sivuilla.

Muut loppukilpailussa mukana olleet nimimerkit: Markka, Paasi, Pullopostia, Rautiainen, Tiisalma

Kulttuuriyhdistys Korppi: https://kulttuuriyhdistyskorppi.wordpress.com/

Verkkolehti Usva: https://usvazine.net/

Lisätietoja: Anne Leinonen / kulttuuriyhdistyskorppi@gmail.com

Vastaa