Usva 1/14 ePub-versiona

 

Usva 1/2014 on nyt saatavilla ePub-versiona, ja sen voi ladata tästä.

Kiitos Morren Maailmalle ePubin valmistamisesta!

Mukana on sama valikoima novelleja kuin pdf:nä ilmestyneessä numerossakin. Mukana olleet kuvat puuttuvat.

kansi114U S V A  1/ 2 0 1 4

on Maarit Leijonin novelli, joka sijoittui toiseksi Finncon 2014:n yhteydessä järjestetyssä kirjoituskilpailussa. Tarina on synkkä sukellus mielen pimeämpään puoleen ja viimeiseen selviytymistaisteluun, jossa yksi sekunti voi pitää sisällään kokonaisen tapahtumien sarjan.

Petteri Hannilan Kokelas pohtii edistyksellisen tekniikan ongelmia yksittäisen toimijan kautta: mitä jos testataan asiaa, jota on vaikea ymmärtää ja havainnoida?

Synnytys on myyttinen tapahtuma, johon entisaikaan liittyi paljon uskomuksia. Merja Mäki löytää kansanperinteestä voimaa tarinaan He jättivät minut sinne, jossa lapsen tulo ei onnistu vastoinkäymisittä.

Raapalemestari Shimo Suntila on tällä kertaa tarttunut itseään syvästi kiehtovaan aiheeseen, nimittäin kirjojen keräämiseen. Bibliofiili ja Pahanukke aloittaa sarjan ja esittelee meille intohimoisen kirjanmetsästäjän, joka keinoja kaihtamatta puskee kohti haluttua lopputulosta! Mainiot kuvat on varta vasten Magdalena Hain kuvaamat, ja mallina on itse Pahanukke.

Maija Haavisto spekuloi lääketieteen historialla ja maalaa silmien eteen todellisuuden, jossa kehitys kulki meidän kannaltamme huonompaan suuntaan. Rautakeuhko nojaa vahvasti historiallisiin faktoihin. Metsä on suomalaisille pyhä paikka, mutta myös vaarojen tyyssija. Katariina Heikkilän Vinnametsän varjo vie lukijan talolle ja metsään, joka ei laske ihmisiä otteestaan.

Miten vaikeaa voi kahden kylän välisen riidan sopiminen olla? Hannu Väisäsen Kaksipäinen pyhimys on terävä mustan huumorin sävyttämä novelli neuvottelijan paradoksaalisesta elämästä.

Varas ja varjo kertoo Sannista ja Saanasta, kaksosista, joiden kohtalo on kietoutunut toisiinsa. Kun Sanni elää elämäänsä hoitolaitoksessa, Saana kasvaa kotona vanhempiensa kanssa – mutta tuntee koko ajan sisarensa läsnäolon. Novelli on vahva taidonnäyte Jenni Kauppiselta, ja novelli onkin Nova-kisan parhaimmistoa vuodelta 2012.

Vastaa